sreda, 1. maj 2024

Dnevni horoskop 2.5.24

 SPREHOD MED ZVEZDAMI 

Četrtek - 2.5.2024


Luna v Vodnarju v kvadratu z Jupitrom in Uranom v Biku, STACIONARNI PLUTON V VODNARJU gre v večernih urah retrogradno, Venera v Biku v kvadratu s Plutonom, Mars v Ovnu počasi zapušča konjunkcijo z Neptunom in tvori sekstil s Plutonom.  Naraščajoča namenskost, Vodnarjev liberalizem in egalitarizem.


 V četrtek se Luna še naprej premika skozi zračnega Vodnarja in večji del dneva tvori kvadrat z Jupitrom in Uranom v Biku. V splošni konstelaciji prevladuje vpliv teh dveh znamenj in skupaj z njim svobodomiselnost, a tudi poudarjanje finančnih tem. Jupiter v Biku v kvadratu z Luno v Vodnarju deluje samovšečno in rahlo udobno, Uran v Luni podpira neodvisnost, nepotrpežljivost in potrebo po begu iz vsakdanje rutine.  Čeprav je aspekt prizemljen, hkrati prinaša določeno nepotrpežljivost in upor.

 Luna v Vodnarju in kvadrat z Uranom lahko usmerita pozornost na novosti, spremembe ali celo večje spremembe načrtov.  Pazite se nenadnih presenečenj, impulzivnih reakcij ali prenagljenosti.  Konjunkcija Jupitra z Uranom daje predpogoje za finančno ekspanzijo, vendar lahko Luna v Vodnarju izmenično odpotuje v svet inovativnih vizij, alternativ, družbenih tem, psihologije ali sociologije. Na splošno bi se kombinacija Vodnarja in Bika zdela precej flegmatična, če ne bi bilo trenutnega obrata Plutona v retrogradnost.

 Pluton v četrtek miruje na 2. stopinji Vodnarja in bo retrograden več kot 5 mesecev, do okoli sredine oktobra, ko se ustavi na zadnji stopinji Kozoroga.  Med stacionarnim obdobjem lahko poveča pritisk, zlasti v odnosni sferi, zahvaljujoč kvadratu z Venero v Biku, ki nosi znake obolevnosti, manipulacije ali povečane potrebe po nadzoru. V petek in proti koncu tedna se aspekt sprosti, vendar bo še vsaj nekaj dni veljala stacionarost planeta. Odvisno od osebnih tranzitov lahko pride do večjega ali manjšega nadpritiska, tisti, ki živijo v konjunkciji Jupitra in Urana v Biku, lahko doživijo precej ekspanzivno obdobje, toda tranziti Plutona do osebnih planetov so razmeroma globoki in transformativni.

 Mars v Ovnu v sekstilu s Plutonom v Vodnarju nato spodbudi večjo namenskost ter postopoma izstopi iz rahlo kaotične konjunkcije z Neptunom.

 Lepe pomladne dni vsem.

Astro Tarot Izida 

Suzana


Ni komentarjev:

Objavite komentar

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.

Tedenski horoskop 19.5.24

 SPREHOD MED ZVEZDAMI  Nedelja - 19.5.24 Luna v Tehtnici, planeti podpirajo razvoj   Luna danes še prehaja znamenje diplomatske Tehtnice. En...