sreda, 1. maj 2024

Mesečno poročilo za maj 2024

 Astrolosko poročilo za MAJ 2024 


Ključni aspekti:


 Stacionarni Pluton v kvadratu z Venero v Biku 2.5, Mars prestopi v Ovna, Merkur v konjunkciji s Kironom okoli 5.5., Sonce v konjunkciji z Uranom v Biku od 10. 5. do 16. 5., Sonce v konjunkciji z Jupitrom v Biku od 14. do 23. maja, tranzit Jupitra v Dvojčka po 26. maju, konjunkcija Sonca, Venere in Jupitra v Dvojčkih zadnji teden maja. Mars v Ovnu v konjunkciji s Kironom po 25. 5. Večji del meseca prevladujejo planeti v Biku. Močna materialna podlaga, trma, nepopustljivost, vztrajnost, a tudi tekmovanje zaradi položaja Marsa v Ovnu. Slabša prilagodljivost in kompromisi, razposajena narava, ki jo zaznavajo vsa čutila, samozadovoljstvo in čutnost. Udobje, materialna varnost in dolgoročni načrti.


 V mesecu maju z astrološkega vidika v splošni konstelaciji prevladuje postopna prevlada znamenja Bika, ki predvsem sredi meseca tvori pomemben stelij – konjunkcijo štirih do petih planetov v Biku. .  Tako je moč tega astrološkega arhetipa zelo verjetno znana z vsemi njegovimi pozitivnimi in negativnimi stranmi.

 Tudi na prelomu aprila in maja se Venera pomakne v znamenje Bika, kjer je povezana s financami, gastronomijo, glasbo, pa tudi globoko povezanostjo z naravo oziroma iskanjem stabilnosti v življenju.

 Venera v Biku je čutna, otipljiva, povezana z zemljo in nenaklonjena kakršnemu koli tveganju. Daje dobra poslovna nagnjenja in miren, flegmatičen pristop, vendar bo že v začetku maja vstopila v kvadrat s stacionarnim Plutonom v Vodnarju, kar lahko prinese večjo željo po svobodi in tudi nekakšno krizo vrednot ali zlom v odnosih. Pluton na Veneri je razmeroma globok, brezkompromisen, transformativen in trd aspekt, ki nas prisili, da pridemo do bistva stvari, brez pretvez, površnosti, argumentiranih zank ali nepotrebnih digresij. Prav tako nosi pridih bolezni, žalosti ali zlomljenosti - Pluton v Vodnarju miruje 2.5. in njegov vpliv se stopnjuje.

 Vzporedno s tem aspektom bo energijska spodbuda za cel maj tudi prestop Marsa v znamenje Ovna, ki bo z astrološkega vidika podpiral neposrednost, odločnost, premik do cilja, tekmovalnost in težnjo po neborbenosti s podrobnostmi ali dolgim ​​čakanjem. V prvih nekaj dneh Mars v Ovnu tvori ohlapno konjunkcijo z Neptunom, kar razredči njegovo ciljanje in se zdi rahlo počasen ali zaspan, po 3.5. pa gre naravnost v boj s podporo Merkurja v Ovnu.

 Ves maj je močan vpliv znamenj Bika in Ovna, kar lahko beremo tudi kot določen obrat k sebi ali potrebam lastnega ega – z izjemo zadnje, družabne tretjine meseca s Soncem v Dvojčkih.

 Okoli 5. maja bodite pozorni na konjunkcijo Merkurja s Kironom, ki lahko vodi do nesporazumov v komunikaciji, komunikacijske nemoči ali sporov o samouveljavljanju.

 Je pa večji del maja s prevlado znamenja Bika rahlo flegmatičen, zemeljski, predvsem od 15. 5. do udobnosti in uživaštva.

 Po 10. 5. do približno 16. 5. je določena izjema, ko konjunkcija Sonca in Urana v Biku deluje in v konstelacijo prodre več IMPULZIVNOSTI, NEPOTRPEŽNOSTI IN INDIVIDUALIZMA.  Pazite na težnjo po sežiganju mostov za seboj in sledite svoji poti, umiritev pride kmalu po konjunkciji Sonca z Jupitrom in Uranom v Biku – to je med drugim aspekt materialnega obilja, materialnih naložb in finančnih širitev.

 Po 20.5., v zadnji tretjini meseca, večina planetov preide v zračna Dvojčka, povečala naj bi se fleksibilnost, komunikativnost in družabnost.  Dosedanji vplivi v Biku lahko podpirajo togost in trmoglavost, huda in trmasta inertnost planetov v Biku pa popusti ob koncu meseca, ko se zgodi lepa konjunkcija Venere, Sonca in po 26.5., ko se na nebu pojavlja tudi Jupiter v Dvojčkih - konec maja in začetek junija je tako konstelacijsko eno najbolj prijaznih in harmoničnih obdobij v letu, ko je zaznati bistveno večjo lahkotnost in zračnost znamenja Dvojčkov.  Konec maja je torej precej sangvističen, družaben, na nek način celo prežet z neko lahkomiselnostjo.  Želeli si bomo literarne in izobraževalne dejavnosti, telovadbo, zmenke, komunikacijske dejavnosti.

 Vendar pazite na poškodbe zaradi konjunkcije Marsa s Kironom - tematizirati je mogoče tudi boje za samouveljavitev, a egomanska nagnjenja se morajo umakniti, prav tako nagnjenost h kopičenju ali nepopustljivi trmi.

 Srečno majsko sezono vsem ❤️

Astro Tarot Izida 

Suzana


Ni komentarjev:

Objavite komentar

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.

Tedenski horoskop 19.5.24

 SPREHOD MED ZVEZDAMI  Nedelja - 19.5.24 Luna v Tehtnici, planeti podpirajo razvoj   Luna danes še prehaja znamenje diplomatske Tehtnice. En...