sreda, 1. maj 2024

Venera kvadrat Pluton


 Razvojna astrologija 

 1. 5. 2024

Venera v kvadratu s Plutonom


 Kulturni kodeks pravi ženskam, naj bodo prijazne, tople, skrbne, skrbne, polne miline in nežnosti. V različnih psiholoških študijah in raziskavah moški pogosto razlikujejo in si želijo teh ženskih značilnosti. To pričakujejo od potencialne partnerice in žene.


 Izjemni psihoterapevt Wojciech Eichelberger, ki komentira rezultate teh študij, trdi, da te lastnosti popolnoma in v celoti predstavljajo lik ... matere.

 Kultura ustvarja podobo podrejene, umirjene in skrbne ženske, saj je to pogosto pričakovanje moških, zaradi česar lahko obdržijo nadzor nad motečim, spremenljivim, kaotičnim in norim (po njihovem mnenju) ženskim elementom.


 Medtem pa nas opazovanje realnosti pripelje do odkritja, da je ženska ... človek.  Da ima pravico do lastnega izražanja, čustev, reakcij in vedenj, ki so lahko včasih čudna, agresivna, ekstremna, eksplozivna, dominantna. To niso nobene motnje, ampak popolnoma naravni čustveni in duhovni procesi, ki so ženskam zavrnjeni.  Moškim je dovoljeno početi različne nevarne, tvegane in kontroverzne stvari.  Imajo pravico do svobode in samoizpolnitve.  Ženskam je bilo to zanikano stoletja.


 Za šibke, motene, narcisoidne moške, ki jim vladajo matere, pa je divja in nora ženska, ki dela, kar hoče in čuti, nevarna. Zato so te neodvisne ženske, ki so živele po lastnih pravilih in načelih, stoletja obsojali in obtoževali čarovništva, nečistosti, promiskuitete in sprevrženosti.  Paradoksalno je, da mnogi moški sanjajo o takšnih norih, strastnih in ekscentričnih ljubimkah, čeprav si – kar nas ne bi smelo presenetiti – želijo, da v hiši vlada njihova mama.


 Sigmund Freud je pri analizi vprašanja ambivalentnosti občutkov odkril ta presenetljivi paradoks.  Moški želi imeti divjo ljubico v postelji in prijetno, toplo kuharico v kuhinji.


 📌 

 (za ženske) - Ali v vašem vedenju, reakcijah in izražanju prevladuje skrben in materinski element ali divji, nori in spontani?

 (za moške) - se bojite spontanih, svobodnih in neodvisnih žensk?  Ali pa imate raje skrbno, umirjeno, družinsko in materinsko žensko?

Lep dan ❤️

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.

Tedenski horoskop 19.5.24

 SPREHOD MED ZVEZDAMI  Nedelja - 19.5.24 Luna v Tehtnici, planeti podpirajo razvoj   Luna danes še prehaja znamenje diplomatske Tehtnice. En...