četrtek, 2. maj 2024

Pluton gre retrogradno - Razvojna astrologija


 Razvojna astrologija 

2. 5. 2024

Pluton gre retrogradno


 Kaj če ne bi bilo smrti, če bi bili večno mladi in zdravi?  In tu ne gre za vizijo raja, življenje po življenju, podobo, ki jo poznamo iz zgodb in doktrin mnogih religij – predvsem monoteističnih.


 Vendar pa je v tej želji po večnem življenju, zdravju in vitalnosti močan element sebičnosti. Ko razmišljamo o možnosti večne mladosti, v resnici razmišljamo samo o sebi, kajti ali bi radi, da bi vsi živeli večno?  Sploh ne.

 Vendar bi bil trenutek, ko bi udarila smrt, začetek nepredstavljive nočne more. Kajti če bi šla smrt na počitnice, večno življenje ne bi zadevalo samo mene, tebe in tvojih ljubljenih. Vključevala bi popolnoma vsa živa bitja, kar pomeni zgodbo o nečem tako strašnem, da bi bile hollywoodske grozljivke zgodbe za predšolske otroke.


 Svet bi se utopil v gmoti odpadkov, smeti, iztrebkov, smradu, bakterij, gnilobe, natrpan do neslutenih razsežnosti. To je samo vizija pekla - ne tista iz jaslic in srednjeveških moralnih iger.


 Toda tudi če bi bilo večno življenje samo vaše, tudi to ne bi napovedovalo nič dobrega. Gledati bi morali, kako vse okoli vas mineva, kako umirajo vaši ljubljeni, prijatelji in znanci. In vi živite naprej, vse manj razumete svet in ljudi okoli sebe, padate v grozljivo osamljenost in trpljenje.

 Vse torej mine, kar niti ni tako slaba novica. Nasprotno.  Smrt nekoga je za nekoga novo življenje.


 📌

 Vas je strah minljivosti časa ali se izogibate pogovorom in razmišljanjem o svoji smrti?

Astro Tarot Izida

090 54 50 - 1,29€/min

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.

Tedenski horoskop 19.5.24

 SPREHOD MED ZVEZDAMI  Nedelja - 19.5.24 Luna v Tehtnici, planeti podpirajo razvoj   Luna danes še prehaja znamenje diplomatske Tehtnice. En...