sreda, 1. maj 2024

Retrograden Pluton


RETROGRADEN PLUTON 

2.5.2024 -12.10.2024


Po Merkurju, ki je šel prvi v retrogradni cikel, saj so bili vsi planeti direktni, zdaj tudi Pluton začenja svoj redni letni retrogradni cikel iz 02°06' Vodnarja (162 dni).


V astrologiji je Pluton katalizator sprememb in je planet, ki motivira znamenja, da zapustijo cono udobja.


 Kar zadeva Plutonovo retrogradnost, je veliko bolj subtilna kot Merkurjeva retrogradnost.


 Pluton ne bo naredil nečesa, kar ni bilo storjeno v preteklosti.


 Leta 2024 bo Pluton prešel od 29°21' do 30°/29°59' Kozoroga in od 0° do 02°06' Vodnarja


Iz 02°06'Vodnarja Pluton vstopi v retrogradni cikel (redni letni).


 Pluton prečka isto pot, kot je bil v direktnem gibanju!


 Medtem ko je retrograden, nas obrača vase, da gremo čim globlje v bistvo stvari in problemov, situacij... ali bistvo v sebi.


 Retrogradni Pluton v Vodnarju do 2. septembra, od 2. septembra retrogradni Pluton v Kozorogu


 Retrogradno bo torej v dveh znamenjih!


 Čas je za "pospravljanje"...


 Vse o retrogradnem ciklu Plutona, o obdobju neke vrste psihološkega raziskovanja, nekaj takega kot psihoanaliza našega življenja ... o času čiščenja in velike priprave:


Do 12. oktobra nas čaka še en izlet v našo notranjost. Spet bomo imeli dovolj časa za ta proces. Bolje kot gledamo na to notranjost, bolje kot vidimo v svojo podzavest, boljše načrte bomo lahko naredili za prihodnost  predvsem bolj sigurne in varne. Tukaj je dobro, da nam retrogradna narava Plutona ponuja moč transformacije in regeneracije veliko globlje in močnejšo kot pri direktnem gibanju.


To je obdobje neke vrste psihološkega raziskovanja ... nekaj podobnega kot psihoanaliza naših življenj..


Zaznavanje bistva in korenine problema. In ko se bo spet vse premaknilo naprej (čez pet mesecev), bomo pripravljeni na akcijo. Za nekatere lahko ta retrogradno gibanje pomeni vrnitev v preteklost. In vse zato, da bi videli vse oblike in vzorce, ki so že davno zastareli; to so lahko (pri vsakemu drugače)

nekatere naše navade, nekateri naši odnosi, motivi ... Če gre za odnose in povezave, potem je to tisto najmočnejše v teh odnosih (Pluton - intimnost). Vprašanje bi lahko bilo, v kakšnem razmerju ste? Ali v tem odnosu dobite vse, kar potrebujete ali želite?

Plutonov retrogradni prehod je tudi čas za razmislek o vprašanjih moči in nadzora v vašem življenju.

Če so vas ljudje nadzorovali ali z vami manipulirali, je čas, da jih izpustite. Če ste druge preveč nadzorovali, je čas, da se ustavite.


Bolj intenzivno kot je vaše destruktivno vedenje, bolj ekstremna bo faza razstrupljanja.


Čas je za pospravljanje in veliko čistko...


Vse kaj je staro, obrabljeno, kaj ni več dobro, kaj je tisto, kar mora ali želi zapustiti naše življenje in kar očitno moramo izpustiti? Kaj je tisto, kar že dolgo ne deluje? To so vprašanja, ki si jih bo moral zastaviti vsak sam. Kakšna je energija, ki jo je treba sprostiti in naredili prostor za novo energijo, kaj je tisto, kar mora simbolično umreti, da se rodi nekaj novega. In to je pravzaprav proces transformacije in regeneracije.


Kaj je treba spremeniti ...  ​​čustva, odnose, finančno stanje, nekaj glede kariere in poklica, morda kaj v zvezi z zdravjem.  Pomislite, kaj je tisto, kar ste za nekaj časa potlačili, potisnili v omaro ali pod preprogo, skrili sebi in drugim, kaj prekriva neka tančica skrivnosti. Ko boste to odkrili, bo prišel čas, da se tega znebite ... in vstopite v proces transformacije in regeneracije.


To je pogosto zelo strašljiva in grozna retrogradnost, ker je Pluton mojster preobrazbe in smrti.  Mnogi se bojijo težav, ki jih prinaša ta planet.


Ne bojte se in pojdite k pozitivni preobrazbi.  Odpravite slabe navade, pa tudi obsesije.


En majhen nasvet: poskusite, da teh sprememb ne projicirate na nekoga drugega. In na samem začetku ne boste občutili učinkov tega tranzita, spomnila vas bom, da se Pluton premika zelo počasi. Nekateri med nami (seveda ne vsi) bomo v naslednjih mesecih imeli priložnost sprejeti radikalne odločitve.


Za mnoge Plutonova retrogradnost ostane neopažena...vendar, če ima Rx Pluton pomemben aspekt z enim od vaših natalnih planetov, boste občutili ta vpliv...še posebej, če imate planet okoli 2° Vodnarja, pa tudi okoli 29° Kozoroga.

Astrologinja in tarot svetovalka  Suzana

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.

Tedenski horoskop 19.5.24

 SPREHOD MED ZVEZDAMI  Nedelja - 19.5.24 Luna v Tehtnici, planeti podpirajo razvoj   Luna danes še prehaja znamenje diplomatske Tehtnice. En...