torek, 7. maj 2024

Kaj je za vas usoda?

 Kaj je za vas usoda?



Ko nekdo sliši besedo »usoda«, pogosto začuti mravljince po hrbtenici, val strahu, strahu pred nečim, kar je neizogibno, kar se mora zgoditi. Že v antičnem svetu je bil pojem "usoda" povezan z nekakšno kaznijo, neizogibno, strašno usodo.  Človeški usodi je vladala boginja maščevanja, usode, pravice in usode – Nemesis.


Nemesis (grško »razdeliti, kar pripada«) - hči grške boginje noči Nikse in Ereba - boga, ki pooseblja temo najtemnejšega dela sveta mrtvih - Hada, je veljala za poosebitev jeze bogov. Ljudem je pošiljala srečo ali neuspeh, preganjala kriminalce in odločala o usodi glede na zasluge.


Kaj pa, če je usoda nekaj pozitivnega?


Ali pa morda nismo prišli na ta svet zato, da bi ubežali neizogibnim sodbam, ki nam bodo kmalu padle na glavo?


Torej, ravno nasprotno, naj sledimo svoji usodi, jo poskušamo spoznati, razumeti, sprejeti, uresničevati in celo uporabiti in spremeniti v uspeh?


Človek nima toliko »usode«, kolikor mu je nekaj »usojeno«, ima neko pomembno nalogo, poslanstvo, vlogo.  "Kaj naj storim?"  – vsak človek se v življenju sreča s tem vprašanjem, pojavi se mu v določenih okoliščinah in trenutkih.


Je to duhovno sporočilo, družbena funkcija, notranje poslanstvo, karierna pot, izbira poklica?  Vsaka od teh kategorij lahko ločeno tvori koncept "usode", včasih pa vse naenkrat.


Če je naša usoda »zapisana v zvezdah«, potem je verjetno v teh zvezdah (v astrološkem horoskopu) tudi odgovor na to pomembno vprašanje – kam grem, zakaj se v mojem življenju dogajajo določeni dogodki, kaj naj pravzaprav naredim in zakaj?


Kolo horoskopa spominja na kolo dharme - samsare, kolo rojstva in smrti.  Ni brez razloga, da je eden od atributov boginje Nemesis kolo, ki meri potek človeške usode. Ob pogledu na to kolo, na našo karto, na našo osebno mandalo, se lahko lotimo izziva iskanja odgovora na vprašanje o naši osebni poti.


Vabim vas na enkratno srečanje z vašo potjo poklicanosti, poslanstva in usode.

Kam greste, kaj je vaša naloga in življenjski cilj?


Astrologinja in tarot svetovalka Suzana

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.

Tedenski horoskop 19.5.24

 SPREHOD MED ZVEZDAMI  Nedelja - 19.5.24 Luna v Tehtnici, planeti podpirajo razvoj   Luna danes še prehaja znamenje diplomatske Tehtnice. En...